Materiaal

Materiaal

Aimeubel werkt met massief hout, maar ook met houtfineer, hpl en andere plaatmaterialen. Spuit-en lakwerk behoort ook tot de mogelijkheden.

Vorm en functie van het meubel bepalen voor een groot deel welke houtsoort of welk plaatmateriaal in aanmerking komt. Juist door de verschillende eigenschappen van de vele houtsoorten en door materialen te combineren is er zoveel mogelijk.
Aimeubel is gevestigd in Zeist en in deze bosrijke omgeving is veel lokaal hout voor handen. Zo is Aimeubel in samenwerking met meubelmakerij Meubel-Minded op zoek gegaan naar mooie stammen in de regio voor geschikt meubelhout. De houtvoorraad bestaat uit mooie stammen eiken, essen en lariks. In de portfolio zijn meer foto’s te vinden van het zagen van de stammen.


Over Aimeubel

Aimeubel

De naam Aimeubel (‘ aimer ’ is Frans voor ‘houden van’ ) is door mij gekozen vanwege de liefde voor het vak. Met Aimeubel is mijn werk blijvend divers, creatief en uitdagend.

Mijn naam is Michiel van den Brandhof (1972). In 2001 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht als psycholoog. Vrijwel direct na mijn afstuderen ben ik naast mijn werk als junior adviseur personeelszaken cursussen houtbewerken gaan volgen bij de Schrijn. Om verder te leren ben ik gaan werken in een meubelmakerij. In de jaren daarop volgend ben ik steeds meer gaan houden van het werken met mijn handen en vooral ook van het werken met hout. Mijn kantoorbaan werd definitief ingeruild voor het meubel maken. Eind 2007 heb ik Aimeubel opgericht. Ik heb een werkplaats midden in Zeist en werk zelfstandig. Ik ben inmiddels een erkend leerbedrijf en bied stageplekken voor studenten houtbewerking.

 


Werkwijze

Werkwijze

Op het moment dat u een specifieke wens heeft voor een meubel kan ik bij u langskomen voor een eerste kennismaking. In dit gesprek komen uw wensen en ideeën aan bod. Aan de hand van houtstalen en foto’s kunnen we een eerste selectie maken van de gewenste materialen. Na het opmeten ga ik voor u aan de slag om een offerte te maken met in de meeste gevallen een schets. Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. Mocht u zich kunnen vinden in de prijs en de schets, dan plan ik het project in.

Bij het maken van een offerte maak ik in de meeste gevallen een schets. Het komt ook voor dat ik een prijsopgave maak naar aanleiding van een tekening die een architect in uw opdracht heeft gemaakt.

dividerAls het project eenmaal in volle gang is kunt u een kijkje komen nemen in de werkplaats. Het is leuk om te zien hoe een project vordert en wat er allemaal bij komt kijken. Ook kunnen tussentijds nog details worden aangepast of kan er nog gekeken worden naar verschillende afwerkingen van de materialen.

Een project wordt geheel in de werkplaats gemaakt, indien nodig demontabel.

PlaatsingAls alles is afgewerkt maak ik met u een afspraak om te komen plaatsen. Bij de wat grotere projecten neemt dat meestal maximaal 1 tot 3 dagen in beslag. Omdat alles in de werkplaats is voorbereid worden werkzaamheden als zagen ed. tot een minimum beperkt.

Als alles klaar is maak ik meestal wat foto’s voor mijn portfolio. In sommige gevallen laat ik dat over aan een fotograaf, mits u daar geen bezwaar tegen heeft natuurlijk.


Contact

Classic

Voor offertes of andere vragen kunt u contact opnemen met Michiel van den Brandhof.


  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Bericht

   

  Contactgegevens

  De la Reylaan 34-02
  3707 TM Zeist